Tervehtymistarinoita

Tervehtymistarinoille on aina tarvetta. Mikään ei levitä toivoa tehokkaammin kuin oikean elämän tarinoiden lukeminen entisistä kilpirauhaspotilaista jotka ovat saaneet terveytensä takaisin. Voit kirjoittaa sen meille oikealla nimelläsi tai nimimerkillä ja halutessasi voit laittaa meille vaikka "Ennen" ja "Jälkeen"-kuvat mukaan. Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan, ota yhteyttä.

Ailan tarina

Kilpirauhasen vajaatoimintani diagnosoitiin vuoden 2000 kesällä, oireita oli ollut kyllä ihan lapsesta saakka. Thyroxin-lääkityksen myötä oireistani ei poistunut kuin ylenmääräinen väsymys sekä jatkuvat poskiontelotulehdukset. Käytin Thyroxin-lääkitystä 06 syksyyn saakka, jolloin kilpirauhasfoorumilaisten kokemuksien ja lääkityksestä huolimatta edelleen esiintyvien vajaatoimintaoireiden vuoksi päätin mennä Antioksidanttiklinikalle ja pyytää Armour Thyroidia.

Riikan tarina

Ehdin kärsiä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista 2 – 3 vuotta ennen kilpirauhaslääkityksen aloitusta. Kolesteroliarvoni nousivat huimasti, kuukautiskiertoni oli täysin sekaisin, hiukseni harvenivat, olin masentunut, ärtynyt, kasvot turvoksissa ja koulunkäynnin lisäksi muuta en juuri tehnyt kuin nukuin.

Annen tarina

Kärsin lääkitsemättömästä kilpirauhasen vajaatoiminnasta ainakin 6 vuotta. Muistan olleeni ensimmäisen kerran väsymyksen takia lääkärissä n.20 vuotiaana lääkärin ottaessa myös kilpirauhasarvot, jolloin tsh oli 4,7, ja sanoi, että kilpirauhasta kannattaa tarkkailla, mutta tällä hetkellä väsymys on täysin mun pään sisällä. Väsymys helpotti välillä ja tuli tämän jälkeen ikään kuin aalloittain. Samaan aikaan muistini ja keskittymiskykyni heikkeni,… Lue lisää Annen tarina

Tanjan tarina

Olin alle 30-vuotias, kun sairastuin mm. verenpainetautiin ja painoni nousi 17 kg vuoden aikana. Työpäivän jälkeen olin niin väsynyt, että välillä jaksoin vain nukkua. Pienet infektiot kaatoivat minut moneksi päiväksi. Minua hoidettiin vuosia masentuneena ennen kuin asiaa tutkittiin tarkemmin ja taustalta löytyi kilpirauhasen vajaatoiminta.

Krisun tarina

Minulla kilpirauhasen vajaatoiminta todettiin vuonna 1998 arvoilla tsh 134,230 ja tpo vasta-aineet 1546, kilpirauhanen oli suurentunut. Professori Pentti Pentikäinen otatti liudan kokeita ja totesi että minulla on ollut joskus kilpirauhasen tulehdus joka muuttui krooniseksi ja liikatoiminnan kautta kääntyi vajaatoimintaan ja diagnoosin sain kyseisillä arvoilla. Thyroksiinilla haettiin sitten sopivaa tasapainoa jota ei löytynyt. Thyroksiini aikanakin uin… Lue lisää Krisun tarina