Tanjan tarina

Olin alle 30-vuotias, kun sairastuin mm. verenpainetautiin ja painoni nousi 17 kg vuoden aikana. Työpäivän jälkeen olin niin väsynyt, että välillä jaksoin vain nukkua. Pienet infektiot kaatoivat minut moneksi päiväksi. Minua hoidettiin vuosia masentuneena ennen kuin asiaa tutkittiin tarkemmin ja taustalta löytyi kilpirauhasen vajaatoiminta.

Aluksi minua hoidettiin Thyroxinilla. Sillä saatiin osa oireista helpottumaan. Veriarvojen perusteella minun olisi pitänyt olla lähellä ylitoimintaa, mutta olotilan perusteella olin pahasti vajaatoiminnan puolella. Väsyin helposti ja mm. alakuloisuus, nivelvaivat ja ylipaino kiusasivat edelleen. Laboratorioarvojeni perusteella elimistöni reagoi hyvin Thyroxiniin – paitsi että T3V ei noussut juuri lainkaan. Näin kiinnostuinkin Armourista, koska se sisälsi myös T3-hormonin. Aloin epäillä, että elimistöni ei ”osaa” käyttää tyroksiinia hyödykseen.

Aloitin siirtymisen Armouriin elokuussa 2006. Vuoden vaihteen paikkeilla aloin tuntea itseni pirteämmäksi. Seuraavana keväänä aloin tuntea olevani oma itseni. Aloituksen jälkeen olen saanut painosta pois noin 8 kg ja aloittanut säännöllisen liikuntaharrastuksen. Paino tippuu edelleen. Olen pirteä, jaksan puuhastella vapaa-aikanakin kaikenlaista, ja lisäksi verenpaineeni on alkanut laskea niin että verenpainelääkitystä on jouduttu laskemaan. On mahdollista, että pääsen siitä jopa eroon jossain vaiheessa, mitä en koskaan pitänyt edes mahdollisena. Flunssista kärsin jonkin verran edelleen, mutta ne eivät enää kaada minua kokonaan. Nivelvaivoihin en ole tarvinnut särkylääkkeitä juurikaan viimeisen puolen vuoden aikana.

Kyllä elämä on mukavaa!

Tanja, vm -73

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.