Tietopankki

Päivitetty: heinäkuu 17, 2012 kello 06:00

Täältä löydät kaikki tarvittavat tietopankit jotta saisit perustavanlaatuisen käsityksen mahdollisesti sinua koskevasta sairasmuodosta ja hoitovaihtoehdoista. Pyydämme sinua huomioimaan kaksi asiaa ennen kuin jatkat lukemista:

  1. Emme ole lääketieteen ammattilaisia, vaan potilaita itsekin, joten kaikkeen lukemaansa tulee suhtautua varauksella. Lämmittelyksi voi käydä tarkistamassa vaikka vastuuvapauslausekkeen.
  2. Kaikki sivuston sisällöstä on tuotettu vapaaehtoistyön voimin. Teemme ylläpitoa ja sisällöntuotantoa oman jaksamisemme mukaan. Kaikesta ei siis vielä löydy tietoa ja jotkut asiat ovat hiukan kesken. Otamme kuitenkin mielellämme vastaan apua tai voit lähettää meille palautetta mistä haluaisit lukea enemmän.

Kilpirauhasesta

Perustietoa kilpirauhasen toiminnasta ja kilpirauhassairauksista sekä niiden oireista. Mitä sinun kannattaa ottaa huomioon kilpirauhasesi hyvinvoinnin suhteen sekä tietoa tarvittavista laboratoriotesteistä ja lisäravinteista joilla saattaa olla vaikutusta kilpirauhasesi hyvinvointiin.

Eläinperäiset kilpirauhashormonit

Tiesitkö että Thyroxin ei välttämättä ole ainoa lääkitys kilpirauhasen vajaatoimintaan? Onko lääkärisi täyttänyt pääsi ristiriitaisella tiedolla lääkityksestä? Tai onko sinulla käsitystä kuinka laajasti vajaatoiminta ja kilpirauhashormonien puute vaikuttavat esimerkiksi aivoihin ja mielialaan? Markkinoilta löytyy myös muita lääkkeitä kuin Thyroxin joita voi kokeilla vajaatoiminnan hoitoon ja eläinperäiset kilpirauhashormonit tarjoavat yhden näistä vaihtoehdoista.

T3-hormonit

T3 eli Trijodityroniini on yksi kilpirauhasen tuottamista päähormoneista. Se vaikuttaa lähes jokaikiseen fysiologiseen toimintaan kehossamme, mm. kasvuun ja kehitykseen, aineenvaihduntaan, kehon lämmönsäätelyyn ja sydämmen rytmiin. Kilpirauhasen erittämistä hormoneista noin 80 % on T4 hormonia ja vain 20 % T3-hormonia. Lue lisää T3-hormoniin liittyvistä hoitomuodoista ja sairausmuodoista.

Lisämunuaisten uupumus

Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito on kokonaisvaltaista koska hormonit vaikuttavat kehomme jokaiseen soluun. Voi olla että yhtä hoitaessa toinen hormonijärjestelmä kärsii tai että näin on jo käynyt pelkästään rittämättömän hoidon sivussa. Kokonaiskuvan oppiminen siitä mikä vaikuttaa mihinkin on elintärkeää painiessa kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa.

Hyödyllisiä linkkejä

Koottuja artikkeleita, sivustoja ja tietopaketteja erilaisista kilpirauhassairauksista, lisämunuaisten häiriöistä ja lisäravinteista. Suomeksi ja englanniksi.