Arkisto aihealueelle: Tervehtymistarinoita

Tervehtymistarinoille on aina tarvetta. Mikään ei levitä toivoa tehokkaammin kuin oikean elämän tarinoiden lukeminen entisistä kilpirauhaspotilaista jotka ovat saaneet terveytensä takaisin. Voit kirjoittaa sen meille oikealla nimelläsi tai nimimerkillä ja halutessasi voit laittaa meille vaikka ”Ennen” ja ”Jälkeen”-kuvat mukaan.

Ailan tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Kilpirauhasen vajaatoimintani diagnosoitiin vuoden 2000 kesällä, oireita oli ollut kyllä ihan lapsesta saakka. Thyroxin-lääkityksen myötä oireistani ei poistunut kuin ylenmääräinen väsymys sekä jatkuvat poskiontelotulehdukset. Käytin Thyroxin-lääkitystä 06 syksyyn saakka, jolloin kilpirauhasfoorumilaisten kokemuksien ja lääkityksestä huolimatta edelleen esiintyvien vajaatoimintaoireiden vuoksi päätin mennä Antioksidanttiklinikalle ja pyytää Armour Thyroidia. Jatka lukemista.

Riikan tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Ehdin kärsiä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista 2 – 3 vuotta ennen kilpirauhaslääkityksen aloitusta. Kolesteroliarvoni nousivat huimasti, kuukautiskiertoni oli täysin sekaisin, hiukseni harvenivat, olin masentunut, ärtynyt, kasvot turvoksissa ja koulunkäynnin lisäksi muuta en juuri tehnyt kuin nukuin. Jatka lukemista.

Annen tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Kärsin lääkitsemättömästä kilpirauhasen vajaatoiminnasta ainakin 6 vuotta. Muistan olleeni ensimmäisen kerran väsymyksen takia lääkärissä n.20 vuotiaana lääkärin ottaessa myös kilpirauhasarvot, jolloin tsh oli 4,7, ja sanoi, että kilpirauhasta kannattaa tarkkailla, mutta tällä hetkellä väsymys on täysin mun pään sisällä. Väsymys helpotti välillä ja tuli tämän jälkeen ikään kuin aalloittain. Samaan aikaan muistini ja keskittymiskykyni heikkeni, mikä oli kova paikka, kun olin tottunut olemaan hyvä koulussa ja muutenkin ihan fiksu. Aina opettajan kysyessä jotain nopeaa reagointia vaativaa, tuntui kuin aivoissa olisi ollut pumpulia. Jatka lukemista.

Tanjan tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Olin alle 30-vuotias, kun sairastuin mm. verenpainetautiin ja painoni nousi 17 kg vuoden aikana. Työpäivän jälkeen olin niin väsynyt, että välillä jaksoin vain nukkua. Pienet infektiot kaatoivat minut moneksi päiväksi. Minua hoidettiin vuosia masentuneena ennen kuin asiaa tutkittiin tarkemmin ja taustalta löytyi kilpirauhasen vajaatoiminta. Jatka lukemista.

Krissen tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Minulla kilpirauhasen vajaatoiminta todettiin vuonna 1998 arvoilla tsh 134,230 ja tpo vasta-aineet 1546, kilpirauhanen oli suurentunut. Professori Pentti Pentikäinen otatti liudan kokeita ja totesi että minulla on ollut joskus kilpirauhasen tulehdus joka muuttui krooniseksi ja liikatoiminnan kautta kääntyi vajaatoimintaan ja diagnoosin sain kyseisillä arvoilla. Thyroksiinilla haettiin sitten sopivaa tasapainoa jota ei löytynyt. Thyroksiini aikanakin uin 3xviikossa tunnin kerrallaan 2km matkan ja noudatin samaan aikaan hyvä hiilihydraattista ruokavaliota ja paino ei laskenut puolen vuoden aikana grammaakaan. Jatka lukemista.

Tiun tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Sain ensimmäiseni diagnoosini 21-vuotiaana kun jouduin kahden viikon rajun kuumeen ja ripuloinnin johdosta sairaalahoitoon. Koska olin silloin juuri viettämässä työharjoitteluani Lontoossa, ensimmäinen hoitomuotoni oli kommunikaatio-ongelmien takia täysin väärä. Lääkärit olivat vakuuttuneet että minuun oli iskenyt ”eksoottinen suomalainen tauti” jota aloitettiin hoitamaan vahvoilla antibiooteilla. Hoidosta huolimatta tilanne kääntyi vain pahemmaksi, kunnes lopulta palasin Suomeen ja parin muun virhediagnoosin jälkeen (mm. epäiltiin kroonista paksusuolentulehdusta) minulla todettiin Gravesin tauti. Jatka lukemista.


Ajankohtaista-arkisto


Kerro meille mitä löysit

Kompastuitko uuteen tietoon kilpirauhasrintamalla? Ilmoita siitä meille niin laitamme sanan kiertämään!

Kaikkien terveydeksi

Tervehtymistarinasi kertominen jakaa toivoa muille jotka vielä etsivät vastauksia. Voit lähettää meille tarinasi nimimerkillä tai ilman ja laittaa mukaan jopa kuvasi halutessasi. Niistä on mittaamaton hyöty monelle.