Ajankohtaista

Sivusto etsii uusia ylläpitäjiä

Kirjoitettu | Aihealue Uutisia etulinjalta

Etsimme uusia ylläpitäjiä sivustolle. Etsinnässä lähinnä kahdenlaisia:

Sivuston ylläpitäjä

Pitäisi olla perustietämys WordPress-alustan käytöstä, sisällöntuotosta ja asiakaspalveluhenkisyyttä niin, että vastailee hyvin satunnaisiin maileihin mitä ylläpitäjälle voidaan lähettää. Pitäisi löytyä myös tietynlaista tieteellistä taustaa, kykyä perustaa mielipiteensä faktoihin ja sinnikyyttä etsiä (jos sisältöä haluaa muokkaa enemmänkin) lähdeviitteitä kaikkiin olemassaoleviin väitteisiin. Nykyiset ylläpitäjät ovat aina pyrkineet kehittämään sivuston sisältöä tietellisesti uskottavaan suuntaan. Mihinkään lääkäreihin tai lääketietedettä herjaavaan tai mustamaalaavaan henkeen emme ole halunneet ryhtyä – vaikka monesti suuressa turhautumisessamme olisimme siihen kokeneet houkutusta. Sivuston on tarkoitus olla järkevä, faktapohjainen ja rauhallinen ääni kilpirauhaspotilaiden puolesta.

Sivuston ylläpitäjän rooli on miettiä sivuston kehitystä kokonaisuudessaan ja viedä sitä eteenpäin. Nykyinen ylläpitäjä Tiu, voi ihan hyvin tehdä teknistä koulutusta sisällönsyötöstä tarvittaessa jos muuten intoa ja visiota löytyy mutta tekninen osaaminen uupuu.

Keskustelupalstan moderaattori/ylläpitäjä

Perustietämys (tai ainakin halu oppia uutta) PhBB-alustan käytöstä. Toimintoihin lähinnä kuuluu keskustelujen siirtely jos ovat kirjoitettu väärälle palstalle, epäasiallisten viestien poisto ja foorumin yleishengen ylläpito. Foorumi on ollut ilman kunnollista moderaattoria jo piiiiiitkän aikaa, joten siellä on siivottavaa aika paljon.

Historiasta ja tulevasta

Sivuston teknisenä apuna on ihan alusta asti toiminut Tiu. Hän on lähinnä viimeiset pari vuotta toiminut taustalla, pitämässä sivustoa yllä ja vastailemassa sähköposteihin. Homma ei ole ollut suuren suuri, sivusto on siinä mielessä mukava, että se osaa pitää itsensä pystyssä aika hyvin ilman mitään sen isompaa ajankäyttöä – sen pohja vuosien saatossa hyväksi havaittu. Sivustossa on kuitenkin potentiaalia paljon suurempaan ja Tiun elämä alkaa olla keskittynyt sen verran muihin osa-alueihin että sivukehitys on jäämässä taka-alalle.

Jos sopivaa moderaattoria/moderaattoreita ei löydy harkinnassa on keskustelufoorumin sulkeminen ja sivuston jättäminen vain ”roikkumaan” internetin ihmeelliseen maailmaan niin, että olemassa olevat tietopaketit ovat kyllä käytössä, mutta mitään sen isompaa ylläpitoa tuskin tehdään. 

Jos jompi kumpi ylläolevista hommista kiinnostaa: Ota yhteyttä lomakkeen avulla. Kerro meille itsestäsi ja hiukan kokemuksiasi sivustosta nykyään ja visiostasi sen tulevaisuudesta.

Liotyroniinin saatavuusongelmaan ratkaisu

Kirjoitettu | Aihealue Uutisia etulinjalta

Liotyroniinin (Liothyronin 20 µg, liotyroniininatrium) saatavuudessa on ilmennyt viime päivinä ongelmia. Tämän hetken tiedon mukaan valmistetta on saatavilla kuitenkin jo viikolla 20. Saatavuusongelmista johtuen Fimea on myöntänyt määräaikaisen erityisluvan myös toiselle T3-valmisteelle, Thybon (liotyroniinihydrokloridi) 20 µg:lle. Lupa on voimassa elokuun loppuun kuten Liothyroninillakin.  Jatka lukemista.

Tyroksiinilääkityksen siirtäminen iltaan saattaa auttaa hypotyreoosipotilaita

Kirjoitettu | Aihealue Kilpirauhassairaudet, Uutisia etulinjalta

Vuonna 2006 suoritettu pilottitutkimus toteaa, että illalla nukkumaan mennessä otettu tyroksiinilääkitys vaikuttaa tehokkaammin, kuin aamuisin otettu. Jatka lukemista.

Eläinperäiset kilpirauhaslääkkeet ja synteettiset lääkkeet eivät ole sama asia

Kirjoitettu | Aihealue Kilpirauhassairaudet, Uutisia etulinjalta

Suurimmalle osalle sivustomme seuraajista Stop The Thyroid Madness-sivusto onkin varmasti tuttu. Pari viikkoa sitten sivuston omistaja Janie kirjoitti uutispalstallaan mielenkiintoisesta keskustelusta jonka hän oli käynyt sähköpostitse Peter Guaglianolin, thyroid-s.com –sivuston omistajan kanssa. Peter kehotti lukemaan hänen uusimma artikkelinsa: ”Eläinperäiset kilpirauhaslääkkeet ja synteettiset lääkkeet EIVÄT ole sama asia”. Jatka lukemista.

Käytätkö T3-hormonia sisältävää lääkitystä? Osallistu kyselyyn!

Kirjoitettu | Aihealue Uutisia etulinjalta

Kilpirauhasliitto julkaisi äskettäin kyselyn johon voit osallistua jos olet ennen käyttänyt vajaatoimintasi hoitoon Thyroxinia ja vaihtanut sen T3-hormonia sisältävään lääkitykseen (Armour Thyroid, Thyroid Erfa® tai Liothyronin). Jätä siis oma jälkesi suomen kilpirauhassairauksien hoitohistoriaan ja käy tallentamassa oma kokemuksesi kyselyyn! Jatka lukemista.

Kilpirauhanen-sivusto uusiutui

Kirjoitettu | Aihealue Uutisia etulinjalta

Tervetuloa uudistetulle sivustolle :) Löysimme vihdoinkin aikaa ja resursseja (noh, lähinnä aikaa) uudistaa taustalla toimivan teknologian ja siirrettyä sivuston halvemmalle ja nopeammalle serverille. Säädön yhteydessä saimme päivitettyä foorumin pohjalla käytetyn phpBB ohjelmiston ja asensimme samalla WordPressin ylläpitämään yleistä sisältöä ja ajankohtais-palstaa. Jatka lukemista.

Kansainvälinen kilpirauhaspäivä

Kirjoitettu | Aihealue Uutisia etulinjalta

Perjantaina 25.5 on kansainvälinen kilpirauhaspäivä. Tapahtumat eri puolella Suomea viikoilla 21 ja 22 löytyvät täältä. Jatka lukemista.

Ailan tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Kilpirauhasen vajaatoimintani diagnosoitiin vuoden 2000 kesällä, oireita oli ollut kyllä ihan lapsesta saakka. Thyroxin-lääkityksen myötä oireistani ei poistunut kuin ylenmääräinen väsymys sekä jatkuvat poskiontelotulehdukset. Käytin Thyroxin-lääkitystä 06 syksyyn saakka, jolloin kilpirauhasfoorumilaisten kokemuksien ja lääkityksestä huolimatta edelleen esiintyvien vajaatoimintaoireiden vuoksi päätin mennä Antioksidanttiklinikalle ja pyytää Armour Thyroidia. Jatka lukemista.

Riikan tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Ehdin kärsiä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista 2 – 3 vuotta ennen kilpirauhaslääkityksen aloitusta. Kolesteroliarvoni nousivat huimasti, kuukautiskiertoni oli täysin sekaisin, hiukseni harvenivat, olin masentunut, ärtynyt, kasvot turvoksissa ja koulunkäynnin lisäksi muuta en juuri tehnyt kuin nukuin. Jatka lukemista.

Annen tarina

Kirjoitettu | Aihealue Tervehtymistarinoita

Kärsin lääkitsemättömästä kilpirauhasen vajaatoiminnasta ainakin 6 vuotta. Muistan olleeni ensimmäisen kerran väsymyksen takia lääkärissä n.20 vuotiaana lääkärin ottaessa myös kilpirauhasarvot, jolloin tsh oli 4,7, ja sanoi, että kilpirauhasta kannattaa tarkkailla, mutta tällä hetkellä väsymys on täysin mun pään sisällä. Väsymys helpotti välillä ja tuli tämän jälkeen ikään kuin aalloittain. Samaan aikaan muistini ja keskittymiskykyni heikkeni, mikä oli kova paikka, kun olin tottunut olemaan hyvä koulussa ja muutenkin ihan fiksu. Aina opettajan kysyessä jotain nopeaa reagointia vaativaa, tuntui kuin aivoissa olisi ollut pumpulia. Jatka lukemista.


Ajankohtaista-arkisto


Kerro meille mitä löysit

Kompastuitko uuteen tietoon kilpirauhasrintamalla? Ilmoita siitä meille niin laitamme sanan kiertämään!

Kaikkien terveydeksi

Tervehtymistarinasi kertominen jakaa toivoa muille jotka vielä etsivät vastauksia. Voit lähettää meille tarinasi nimimerkillä tai ilman ja laittaa mukaan jopa kuvasi halutessasi. Niistä on mittaamaton hyöty monelle.